z M&H Communications vállalatát 1991-ben alapította Dr. Matkó István és Horváth Krisztina. A cég alapítói megérezték, hogy a közép-kelet-európai térség piacgazdasága történelmileg és területileg eltérô jegyekkel fog kialakulni, más lesz, mint a klasszikus nyugat-európai modell. Ez a sajátos közép-európai piac - ahol nem vagy nem mindig érvényesek az Egyesült Államokban megírt tankönyvi példák -elôbb-utóbb meg fogja követelni az erre a környezetre adott önálló válaszokat a stratégiai kommunikáció területén is. Ezért az M&H több mint másfél évtizede gyûjti és alkalmazza a közép-európai piaci tapasztalatokat.

Megalakulása óta az M&H Communications a magyar PR-cégek rangsorában az 1–3. helyet foglalja el, 2005-ben – árbevétel tekintetében – az első volt.
A társaság szakterülete a stratégiai kommunikáció: olyan összetett projekteket dolgoz ki, melyeknek célja az üzleti érdekérvényesítés, a kríziskommunikáció, a PR és a társadalmi érdekképviselet elôsegítése.
Az M&H Communication Londonban, Münchenben, Pekingben működtet képviseletet.

Dr. Matkó István és teamje 1991 óta a több nemzetközi kitüntetést kapott munkáiért. Többször nyert az IPRA (Nemzetközi Public Relations Szövetség) által kiírt éves szakmai versenyen. 1993 tavaszán megkapta a Certificate of Excellence díjat az 1992. évi tevékenységéért. 1995-ben a Johnson&Johnson számára végzett munkájával a Nemzetközi Szövetség Golden World Award egyik fôdíját nyerte el. 1996-ban a cég elnyerete a Silver Prince Award egyik díját, majd1997-ben egyik fôdíját.